Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون دفتر منابع آب و خاک سازمان محیط زیست بر لزوم اجتناب از راه‌حل‌های پوپولیستی برای مشکل کشاورزان کم‌آب تأکید کرد.

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. ۷:۳۰ هر روز با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

***

لزوم اجتناب از راه‌حل‌های پوپولیستی برای مشکل کشاورزان کم‌آب

تورج فتحی، معاون دفتر منابع آب و خاک سازمان محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به وضعیت کمبود آب در کشور گفته است: در زمان شیخ بهایی جمعیت اصفهان به ۲۰ هزار نفر رسید و زمین‌های کشاورزی زیر کشت کمتر از ۱۰ هزار هکتار بود با این حال همچنان در آن دوره مشکل تأمین آب وجود داشته است و به همین دلیل شیخ بهایی به عنوان میرآب تعیین شد و ایشان با محاسبه میزان آب و سهم جمعیت و کشاورزی سند آب تدوین کرد. هنوز هم برخی از کشاورزان منطقه اصفهان می‌گویند، این سندها را دارند. البته امروزه برخی از کشاورزها هم می‌آیند و بر پایه این سند ادعا دارند که باید به آن‌ها آب داده شود، حتی اگر آبی موجود نباشد به اعتقاد آن‌ها دولت باید برود از هر جایی که می‌تواند آب برای آن‌ها تهیه کند. اما آبی وجود ندارد و هزاران سند هم داشته باشند دولت نمی‌تواند کاری انجام دهند.

او می‌افزاید: سوالی که وجود دارد این است که چرا زمین‌های زیرکشت را در آنجا مدیریت نمی‌کنند و همچنان اصرار دارند بازهم از کارون آب به اصفهان منتقل کنند؟ از نظر کارشناسی نه عاقلانه و نه منطقی است از جایی که به دلیل تغییر اقلیم منابع آبی آن کاهش پیدا کرده و این روند کاهشی همچنان تداوم دارد و پدیده خشکسالی در آن تشدید شده است، آب انتقال دهیم.

فتحی گفته است: متأسفانه افرادی که اصرار به انتقال آب دارند، اصرار بیهوده و غیر کارشناسی دارند. به جای آن باید الگوی کشاورزی را در این حوضه آبریز تغییر دهند و کشت محصولاتی مانند برنج، چنار، یونجه و محصولات آب‌بر را کنار گذاشته تا ۳۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی شود. اگر در بخش کشاورزی حوضه زاینده‌رود این میزان آب صرفه‌جویی شود بیش از ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب مازاد پیدا می‌کنیم.

او می‌افزاید: در این شرایط کم آبی می‌خواهند پروژه انتقال آب بهشت‌آباد را اجرا کنند. اگر آبی وجود داشته باشد که بخواهند در این پروژه آن را انتقال دهند نهایتا ۲۲۰ میلیون متر مکعب آب منتقل می‌شود اما همانطور که اشاره شد اگر ۳۰ درصد مصرف آب کاهش پیدا کند، ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب داشته و می‌توان این آب را به گاوخونی هم برسانیم و در تمام ماه‌های سال آب در زاینده رود آب جریان داشته باشد این کار فقط با صرفه‌جویی آب در حوزه کشاورزی به وسیله تغییر الگوی کشت و ارتقای نظام آبیاری از سنتی به بارشی، قطره‌ای و تحت فشار حاصل می‌شود.

این مقام مسئول در سازمان محیط زیست تأکید می‌کند: به جای صرف ۱۲ هزار میلیارد تومان برای پروژه انتقال آب بهشت آباد اگر ۳ هزار میلیارد تومان در حوزه کشاورزی برای تغییر الگوی کشت و نظام آبیاری وام دهیم می‌توان حتی تا ۴۰ درصد یعنی حدود ۷۰۰ تا ۷۵۰ میلیون متر مکعب آب را ذخیره کرد و همه مشکلات اصفهان را حل کرد.[1]

**طبعا کارشناسان امر بایستی درباره این سخنان اظهار نظر کنند و باید شاهد یک اجماع نخبگانی بر سر مشکلات کشاوران مناطق کم‌آب باشیم.

در اقتفای صحبت‌های این مقام مسئول همچنین لازم به یادآوری است که آقای مهرعلیزاده؛ استاندار وقت اصفهان نیز در مقطعی این اظهار نظر را داشت که در مناطقی از اصفهان دیگر آبی برای کشاورزی به روش‌های سابق وجود ندارد.

از طرفی فرض بر وجود اتقان لازم در صحبت‌های آقای فتحی؛ این منطق نیز منطقی صحیح است که هنگامی که آبی وجود ندارد یا آب کم است؛‌ بایستی مباحث انتقال آب در ابتدا بصورت فلسفی حل شود.

و اگر تفکر فلسفی می‌گوید انتقال آب صرفا برای راضی‌سازی مطالبه‌گران غلط است؛ هرگز نباید به آن تن داد و بایستی به راهکارهای دیگری مثل تغییر شغل، تغییر کشت و... اندیشید.

***

 

وعده امن شدن فضای پارک‌ها برای کودکان و خانواده‌ها چه زمانی عملی می‌شود؟

حفاظت پلیس از کودکان در مقابل سگ‌ها

سردار حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران بزرگ اخیراً در سخنانی که مشرق آنها را منتشر کرد در خصوص سگ گردانی برخی افراد در معابر و بوستان‌ها گفت: این اقدام جرم است و اگر شهروندی این موضوع را به سامانه ۱۱۰ اعلام کند حتما طبق قانون با صاحب سگ برخورد می‌شود.

وی تاکید کرد: به تازگی طرحی در ورودی بوستان‌ها در حال اجرا است که از ورود سگ به پارک‌ها جلوگیری می‌شود و این طرح در بیشتر بوستان‌های پایتخت در حال اجرا است.

سردار رحیمی افزود: در آپارتمان‌ها نیز اگر شهروندی از حضور سگ دچار ناراحتی و ترس شودف می‌تواند به سامانه ۱۱۰ اعلام کند و قطعا پلیس در این زمینه اقدام فوری خود را انجام می‌دهد.[2]

**این دستور و این اقدام قانونی یک الزام مهم عقلانی بود زیرا سلامت و آسایش مردم و جان کودکان به شدت تحت خطر سگ‌ها و سگ‌گردانی قرار داشت.

البته این نکته نیز پر واضح است که "به عمل کار برآید" و اکنون همه منتظرند تا ببینند دلاوران فراجا اقتدار خود را چگونه در اجرای این قانون به ظهور می‌رسانند.

چه اینکه حکما فرماندهان محترم فراجا مطلع هستند که "اعلام بدون برخورد یا با برخورد ضعیف" آسیبی است که تبعات آن به این زودی از دامن پلیس کشور برطرف نمی‌شود.

در بحث مبارزه قانونی با سگ‌گردانی البته لزوم تجهیز ابزاری نیروهای محترم فراجا و حمایت‌های قانونی از پلیس برای جلوگیری از رخدادهای تلخ نیز ضروریست.

تجهیزاتی مثل تفنگ‌های مخصوص دور کردن حیوانات، سلاح گرم، پوزه بند برای سگ‌ها، قفس و حمایت‌های قانونی.

مسدود کردن پارک‌ها برای جلوگیری از ورود سگ‌ها در تمام ساعات شبانه‌روز با روش‌های حفاظت قانونی و فیزیکی و برخورد شدید پلیس نیز از ضرورت‌های اجرای این قوانین مطلوب است.

***

وقتی چپ‌های سالخورده تحمل جوانی نظام اسلامی را ندارند!

محمد صدر، فعال چپ و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخشی از یک مصاحبه با شرق گفته است:

"در زمان جنگ وضعیت اقتصادی خیلی بدتر از الان بود یعنی اکثر کالاها موجود نبود و بقیه هم کوپنی بودند. با این حال مشکلات کنونی در ایران وجود نداشت برای اینکه یک رابطه دوستانه و اعتمادساز بین دولت و ملت وجود داشت. متاسفانه به مرور زمان به دلیل عملکردهای اشتباه، سوءاستفاده‌ها، دروغ ‌ و اختلاس‌ آن رابطه اطمینان بخش خدشه‌دار شد و اعتماد مردم از بین رفت"!

او می‌افزاید: در نهایت مجموعه این عوامل باعث شد که موتور اصلی توسعه یعنی همان «سرمایه» به خارج از کشور منتقل شود. بنابراین برای اینکه ما این مشکل را حل کنیم باید به‌خصوص در همین برنامه توسعه هفتم، یک انقلاب فرهنگی داشته باشیم که هم روش‌های دولت و حاکمیت تغییر کند و هم اینکه مردم تغییر کنند و به مرور زمان همان روحیه همدلی که در زمان انقلاب و جنگ بین دولت و ملت وجود داشت دوباره احیا شود."[3]

*این پدیده جای تأسف دارد که یک مقام رسمی کشور که در سطوح بالا نیز عضویت دارد بی‌هیچ احتیاطی و بدون اینکه درست و غلط سخنش را بسنجد اما ابراز کند که "و اعتماد مردم از بین رفت..."!

در واقع آقای صدر گویا متوجه نیستند که تبعات این سخن غلط یعنی تبدیل شدن ایران به لیبی و سوریه!

و گویا نمی‌دانند در کشوری که مردمش به نظامش بی‌اعتماد باشند هیچ قانونی رعایت نمی‌شود، کمک‌های مردم به نهادهای خیریه عمومی افزایش نمی‌یابد، بانک‌ها تعطیل می‌شوند و مهمتر از همه اینکه حاکمیت در مقابل کوچکترین تهدید بیرونی یا درونی فروپاشیده می‌شود.

اکنون مشخص نیست محمد صدر کدامیک از این نشانه‌ها را در ایران دیده است که مدعی بی‌اعتمادی مردم نسبت به نظام اسلامی شده است.

آن‌هم بی‌اعتمادی مردمی که پیکر سردار سلیمانی را بصورت میلیونی روی دست‌های خود تشییع کرده‌اند و اثر تحریم‌های 100 درصدی دشمن را به کمتر از میانگین 20 درصد کشانده‌اند.

آیا این نشانه‌ها حاکی از جوانی و رشد روزافزون یک نظام سیاسی معتمد مردم نیست؟

مقام معظم رهبری پیش از این هشدار مهم "رسوخ محاسبه غلط در ذهن مسئولان کشور" را ارائه کرده‌اند و اگر در این زمینه به صحبت‌های صدر و امثال او توجه نشود خسارت‌های بزرگی دامان مردم و کشور را خواهد گرفت.

ارائه جهانبینی درست و تحلیل صحیح به مردم از جانب مسئولان و خواص از مراقبت‌های بزرگی است که برای پیشرفت حکمرانی مطلوب به آن نیاز مبرم داریم.

***

1_ https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-1269184

2_ mshrgh.ir/1410983

3_ https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-853955

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت محمد صدر بی اعتمادی مردم ناامیدی وبلاگ مشرق جرم سگ گردانی سگ مشرق نیوز نیروی انتظامی فراجا پارک بوستانهای تهران شهرداری تهران کم آبی طرح انتقال آب اصفهان شهرکرد همدان اجماع نخبگانی عقلانیت مدیریت جهادی کشاورزی خشکسالی محسن مهرعلیزاده کودکان امنیت کودکان خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت میلیون متر مکعب آب انتقال آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۲۷۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند

رئیس شورای شهر تهران گفت: تمام شوراها باید برنامه‌ریزی کنند تا مشارکت مردم در همه امور به حداکثر برسد و از این ظرفیت عظیم استفاده کنند؛ اگر مردم پای‌کار باشند بسیاری از مشکلات را حل خواهند کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، شامگاه _پنجشنبه سیزدهم اردیبهشت_ مهدی چمران در همایش روز ملی شوراها که با حضور مسئولان کشوری، مدیران شهری و بیش از دوهزار نفر از اعضای شوراهای اسلامی استان‌ها برگزار شد، با بیان اینکه شوراها نمایندگان صادق مردم در عرصه حکمرانی کشور هستند، اظهار کرد: اصول ۱۰۱ و ۱۰۶ قانون اساسی به طور محرز به ضرورت فعالیت نظام شورایی در کشور اشاره دارد و در بند ۱۰۳ قانون اساسی هم تأکید می‌شود که مسئولان در بخش‌های حاکمیتی اعم از استاندار، شهردار و فرماندار، باید تابع قوانینی باشد که در شوراها به تصویب می رسند.

وی افزود: در این میان، اهمیت شوراهای محلی هم کم از مجلس شورای اسلامی نیست. شوراهای اسلامی شهر و روستا، پارلمان‌های محلی و انعکاس خواست و سلیقه مردم هستند که ارتباط بی‌واسطه و تنگاتنگی با مردم در هر بخش، شهر و استان دارند. در قانون، نظارت در مقیاس محلی و ملی بر عهده شوراها گذاشته شده و در ساحت‌های گوناگون همچون فرهنگ، اقتصاد، اجتماع و سیاست، این منتخبان ملت در شوراهای محلی هستند که به‌عنوان ناظر شایسته از طرف قانون معین شده‌اند.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: مدیریت یکپارچه، حلقه مفقوده‌ای است که امروزه ضرورت آن در سطح کلانشهرهای کشور بیش از پیش احساس می‌شود. مدیریت یکپارچه هم دو رُکن اساسی دارند؛ یکی در گرو کار درست و منطقی نمایندگان شوراهای اسلامی است که جز خدمت به مردم دغدغه دیگری نداشته باشند و رُکن دوم هم ناظر بر همکاری مسئولان دولتی و قضائی است که همراه و همگام با نمایندگان مردم باشند.

وی ادامه داد: قانون نظام شورایی کشور نسبت به قوانین سایر ساحت‌های حکومتی خیلی جوان است و پس از وضع قوانین بالادستی نسبت به تصویب مفاد قانونی درباره شوراها اقدام شد. همین موضوع، تناقضاتی را رقم زده که می‌توانست توسط نمایندگان مردم در نظام شورایی کشور اصلاح شود اما اکنون گرفتار این مسائل هستیم و باید این چالش برطرف شود.

چمران تصریح کرد: متأسفانه امروزه شاهدیم از بین ۱۲۶ هزار نماینده‌ای که امروزه در سطح شوراهای اسلامی شهر و روستا فعالیت دارند، برخی افراد گاهی اوقات گرفتار هوا و هوس‌های نفسانی خود می‌شوند و دست به تخطی از قوانین و سرپیچی از سوگندی می‌زنند که با خدا، خون شهیدان و مردم دارند. بنده بیش از دو دهه است که در نظام شورایی کشور در عرصه‌های مختلف فعالیت دارم و از روی تجربه مشاهداتی که به چشم دیده‌ام، این را به شما برادران و خواهران عزیز می‌گویم که اگر کار خالصانه و مخلصانه باشد، برکت الهی هم پشتیبان آن خواهد شد.

قانون شوراها باید اصلاح شود

موسی‌الرضا حاجی‌بگلو نایب رئیس شورای عالی استان‌ها در ادامه این همایش با تأکید بر ضرورت اصلاح قوانین شورایی کشور گفت: براساس قوانین و احکام اسلامی، قانون شوراها باید اصلاح شود. این تکلیف ما به عنوان قانون‌گذار است که شرایط را برای عمل مؤثرتر شوراها فراهم کنند و عمل مؤثر نیز در گرو افزایش ضریب تأثیرگذاری بر دستگاه‌های مجری قانون است. این نیاز مبرم نه‌فقط در سطح نهادهای عالی در نظام شورایی بلکه حتی شوراهای اسلامی شهر و روستا نیز وجود دارد تا بتوانند نمایندگی شایسته و مطلوبی از مردم داشته باشند.

کنش‎گری دوطرفه شوراها میان مردم و حاکمیت

حجت الاسلام نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی هم در این مراسم بیان کرد: از روستاهای با ۲۰ خانوار جمعیت گرفته تا کلانشهرهای چندمیلیون نفری، این شوراهای اجتماعی شهر و روستا هستد که در مقام حلقه واسطه میان حاکمیت و مردم عمل می‌کنند. بر همین اساس، از آن‌جا که تکلیف ما ناظر بر تقویت امیدواری در مردم است، شما عزیزان باید به موازات پیگیری مطالبات مردم، انعکاس‌دهنده خدمات قابل توجهی باشید که امروزه از طرف دولت درحال انجام است.

وی افزود: این یک حقیقت غیرقابل انکار است که دولت سیزدهم در عرصه اجرای قوانین، مجلس در حوزه قانون‌گذاری و قوه قضائیه در راستای رسیدگی به شکایات، تحول چشمگیر و اراده قابل توجهی از خود نشان داده‌اند و اینجاست که شوراها می‌توانند به میدان بیایند و همانطور که حرف مردم را به گوش مسئولان می‌رسانند، خدمت نظام را هم به اطلاع مردم برسانند.

کد خبر 750201

دیگر خبرها

  • ماماها سفیر جوانی جمعیت هستند
  • حوزه‌های علمیه در مقابل اهداف دشمن رسالت سنگینی دارند
  • علم‌الهدی: وقتی نیرو‌های نخبه نظام به دنبال اجرای شرع و قانون بیفتند، باید حمایت مردم نیز پشتیبان آنها باشد/ حجاب متعلق به فرهنگ ایران است؛ در شاهنامه، فردوسی از قول منیژه نقل می‌کند «منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب»
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان
  • انتقاد چمران از تناقضات در قانون نظام شورایی کشور
  • آمریکا در مقابل جنبش دانشجویان درون کشورش محکوم به شکست است/ هم افزایی و همراهی در مقابل خوی استکبار جهانی پیام ایستادگی به همراه دارد
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • انتخابات مهم‌ترین نماد مردم‌سالاری دینی است
  • شوراها حلقه میانی بین حاکمیت و مردم هستند